Graag nodigen wij jullie uit voor het nieuwe project in 2019.
De afgelopen drie jaar heeft een projectkoor onder leiding van dirigent Hans Schimmel steeds in het voorjaar toegewerkt naar een uitvoering op Palmzondag.
In 2016 stond The Crucifixion van Stainer op het programma, in 2017 stond Luther centraal in werken van o.a. Bach en Mendelssohn en in 2018 werden de koordelen gezongen uit het oratorium ‘Der Tod Jesu’ van Georg Philip Telemann.

Op veler verzoek zal bij voldoende aanmeldingen op zondag 14 april 2019, Palmzondag, The Crucifixion van John Stainer opnieuw ten gehore worden gebracht.
Dit prachtige oratorium is in Engeland één van de meest uitgevoerde werken in de passietijd en ook in Nederland neemt de belangstelling toe.
The Crucifixion is gecomponeerd in 1887. Het is een meditatie over het lijden van Christus. Het werk is geschreven voor twee solisten (tenor en bas), koor (vierstemmig) en orgel, waarbij het de bedoeling is dat de Hymns (gezangen) in wisselzang door koor en gemeente gezongen worden.

Het geheel staat weer onder leiding van Hans Schimmel (dirigent) en Marieke Schimmel-Van Voorst (organist/repetitor).
De repetities zijn vanaf 9 januari 2019 op de woensdagavond van 20.00 -22.00 uur in de Ontmoetingskerk, Adm. Helfrichlaan 54 te Dieren.
Op zaterdag 9 maart wordt een studiedag gewijd aan dit project.
De kosten zijn € 45,00 inclusief bladmuziek en koffie/thee in de pauzes.
Heb je eerder The Crucifixion gezongen en ben je nog in het bezit van de bladmuziek, dan zijn de kosten € 35,00.

Wij horen graag vóór 1 december 2018 of je mee wilt zingen.
Aanmelden kan bij Ria van Voorst-Lockhorst, via info@projectkoordieren.nl
met opgave van stemsoort. Ook is het fijn om te weten of je in het bezit bent van de benodigde bladmuziek, dit i.v.m. te bestellen muziek.

Oefenbestanden zullen t.z.t. weer beschikbaar komen.

Een hartelijke groet namens de organisatie, Ria van Voorst-Lockhorst